Felborult és kigyulladt egy üzemanyagszállító kamion az M7-esen

Az M7-es autópálya Nagykanizsa felé vezető oldalon, a 157. kilométerszelvénynél felborult és kigyulladt egy üzemanyagot szállító – a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján tartályos – kamion. Az eddig tisztázatlan körülmények között a táskai pihenőhelynél fél tíz körül történt balesetben a jármű vezetője a helyszínen életét vesztette – közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrség  a helyszínelés és a műszaki mentés idejére az M7-es autópálya mindkét oldalát teljes szélességében lezárta. A rendőrök a forgalmat a jobb pályatesten – a Nagykanizsa felé vezető oldalon – a 150-es kilométerszelvénynél, míg a bal pályatesten – a Budapest felé vezető oldalon – a 160-as kilométerszelvénynél a 7-es számú főútra terelik.

A megyei katasztrófavédelmi szóvivő tájékoztatása szerint a tűzhöz Balatonboglárról az önkormányzati tűzoltókat riasztották, de a marcali, a keszthelyi, a kaposvári és a siófoki hivatásos tűzoltók, továbbá három vízszállító jármű is kiszállt.

Forrás: MTI

Frissítés:

A kamion tüzét a balatonboglári, a marcali, a keszthelyi, a kaposvári, a siófoki és a nagyatádi tűzoltók több habsugárral és több tartálykocsiról táplálva eloltották. Az oltási munkálatokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította a helyszínen.

Az M7-es autópálya 150-es és a 160-as kilométerszelvények közötti szakaszon továbbra is mindkét irányban le van zárva. A forgalmat a 7-es számú főútra terelik.

Forrás: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.