Felfüggesztettet ajánlott meg az Ügyészség hulladéklerakásért

Mint azt nagyjából egy hónapja hírül adtuk, a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el és vádemelést javasolt egy Levél külterületén lévő benzinkúton veszteglő kamionból szivárgó, feltehetően veszélyes anyag miatt.

A vádemelés most a Mosonmagyaróvári Járási Ügyészség által a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt megtörtént. Két román állampolgárságú férfivel szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabása került indítványozásra.

A Győr-Moson-Sopron megyei főügyész közleménye felidézi: az egyik vádlott, miután fel kellett számolnia ausztriai telephelyét, tizenhat, egyenként ezer literes tartályban szállított engedély nélkül bitument Magyarországra, és több állomás után egy Mosonmagyaróvár környéki benzinkútnál állította le az ezeket szállító pótkocsit.

A vádlott egy idő után honfitársának adta el a pótkocsit a szállítmánnyal együtt. A vevő – akinek szintén nem volt engedélye a hulladék kezelésére – több helyen megpróbálta lerakni a bitumenes hordókat, volt, ahol azt állítva, tűzifa van bennük. A meleg hatására megolvadó veszélyes anyag két helyen is kifolyt, a szállítmányt pedig a rendőrség foglalta le.

Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.