Írásbeli utasítások a 2015-ös ADR szerint

Az új, 2015-ös ADR módosította a veszélyes áruk közúti szállítását végző járműveken tartandó írásbeli utasítások formátumát. Az új dokumentum az első és a negyedik oldalán tartalmaz módosítást.

Az ADR 1.6.1.35 bekezdésének átmeneti előírása alapján azonban a 2013-as formátum szerinti írásbeli utasítás 2017. június 30-ig tovább használható, tehát a fuvarozók, szállítók nem kell, hogy siessenek a régi utasítás cseréjével.

Fontos tudni azt is, hogy a kizárólag Magyarország határain belül veszélyes árut szállító vállalkozások mindaddig a jelenleg hatályos, 2013-as ADR szerinti írásbeli utasítást kell, hogy használják, míg ezzel ellentétes előírás nem születik a várhatóan július 1-i hatállyal megjelenő, belföldi ADR-rendeletben.

A 2015-ös ADR szerinti írásbeli utasítások itt (a “Revised instructions in writing applicable since 1 January 2015” cím alatt) találhatók meg a jelenleg rendelkezésre álló nyelveken, melyek folyamatosan bővülnek.

Az előírt nyelven készült és meghatározott formátumú írásbeli utasítást valamennyi, az ADR mentességeit nem élvező szállítás során a szállítójármű vezetőfülkéjében kell tartani, amiről a fuvarozó vállalkozás köteles gondoskodni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.