Munkavédelem: OSHwiki

Augusztustól új platform áll a munkabiztonság és egészségvédelem vonatkozásában érintett szakemberek rendelkezésére: az OSHwiki az első olyan elektronikus platform, melynek felhasználói bármely kívánt nyelven információkat gyűjthetnek, együtt feldolgozhatnak, illetve egymás között cserélhetnek a munkahelyi biztonság és egészségvédelem témakörében.

Az Európai Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Ügynökség (EU-OSHA) ma, a XX. Munkahelyi Biztonság és Egészségvédelmi Világkongresszuson tette elérhetővé online az OSHwiki-t. Ily módon egy olyan közösség kiépülését teszi lehetővé, mely a kormányzati szerveket, a munkaadók és munkavállalók szervezeteit hivatott támogatni a biztonságos és egészséges munkahelyek megteremtésében. Az EU-OSHA igazgatója, Dr. Christa Sedlatschek valamennyi, a munkahelyi biztonság, illetve egészségvédelem területén dolgozó szakembert arra kért, hogy aktívan vegyen részt ebben a folyamatban és a már elérhető információkat saját tudásával bővítse.

A cél, hogy az OSHwiki megbízható forrás és kiindulópont legyen, ha a munkahelyi egészségvédelem, vagy biztonság témakörében kérdés merül fel. Az akkreditált szerzők könnyen és gyorsan tölthetnek fel új tartalmat, vagy végezhetnek módosításokat. Számos nemzeti szervezet és vezető kutatóintézetek csatlakoztak már ehhez a körhöz, mostanra közel 300 szakértői hozzászólás érkezett olyan témákhoz, mint a munkahelyi biztonság és egészségvédelem menedzsmentje és szervezeti kérdései, veszélyes anyagok, ergonómia, pszichoszociális kockázatok és veszélyeztetett csoportok.

Forrás: BTE.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.