Vádemelés veszélyes hulladék behozatala miatt

Egy Levél külterületén lévő benzinkúthoz kértek rendőri intézkedést 2013. június 28-án délután, mivel az ott parkoló egyik kamion rakományából feltehetően veszélyes hulladék szivárgott.

Fotó: police.hu

Fotó: police.hu

A kiérkező rendőrök megállapították, hogy a kamion vontatmányán tizenhat darab egy köbméteres műanyag IBC tartály van elhelyezve egy acélketrecben és a ponyvával letakart IBC-kből fekete, kátrányszerű anyag folyt az aszfaltra. A környezetvédelmi felügyelet elődleges véleménye szerint az anyag hulladék és veszélyes, ezért a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

A nyomozás megállapította, hogy a járművet és a rakományt az előző tulajdonos hozta Magyarországra Ausztriából és egy Hegyeshalomban élő román állampolgárnak értékesítette.  Az új tulajdonos kezdetben egy mosonszolnoki családi ház kertjében tárolta a kátrányszerű anyagot tartalmazó tartályokat, majd a levéli benzinkút mellett helyezte el azokat, a kamion rakományaként.

Az elvégzett szakértői vizsgálatok kimondták, hogy a tartályokban tárolt anyag kátrányhulladék és az élő szervezetre mérgező hatású.

A rendőrség a 46 éves eladó és a 38 éves vevő ellen folytatott eljárást befejezte, és az ügy iratait vádemelési javaslattal megküldte a Mosonmagyaróvári Járási Ügyészségnek.

Forrás: police.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.